Alla Hjärtans Dag utan hål i plånboken

Kaffehjärta
Alla Hjärtans Dag: Påhittad kommersiell högtid som nedvärderar singlar eller ett ypperligt tillfälle att fira romantik? Vart du än står i dessa påståenden tycker jag att du ska skippa rom-comen, chokladen och de röda roserna och fira Alla Hjärtans Dag med fokus på människorna som betyder något för dig.

Om man ska fira Alla Hjärtans Dag på ett traditonellt sätt kan det bli dyrt: kort, present, dyr choklad, bio, restaurang..... vi pratar mer än ett par ynka hundralappar. Därför är det kanske inte så konstigt att Alla Hjärtans Dag har blivit märkt som en kommersiell högtid? Men att visa sin kärlek för någon behöver ju faktiskt inte kosta pengar. Här är mina bästa tips på hur du kan visa din pojkvän/flickvän/man/hustru/vänner/familj hur mycket du älskar dom, utan en dyr nallebjörn med hjärtformad I love you – ballong!

1) Gör ett hemmagjort kort

Allt du behöver är ett papper (helst lite tjockare) och en penna. Gör det personligt, skriv ner något som bara du och personen delar, ett minne, en speciell kväll eller en sångtext som betyder något (behöver inte vara Eros Ramazzotti utan Håkan Hellström funkar minst lika bra!). Om du gillar att måla kan du kan rita ett motiv, annars tycker jag att fint skriven text eller ett citat på framsidan av kortet kan vara minst lika fint. Eller, varför inte skriva ut en snygg bild från internet, kan vara vad som helst, ett kort på er båda eller bara ett motiv du gillar. Jag kan garantera att ett sånt här kort kommer betyda så mycket mer för personen än ett köpt kort!

Blandband

2) Gör ett blandband/blandskiva

Mitt favorittips! En tom cd-rom skiva kostar nästan ingeting men en skiva med 10 låtar som får dig att tänka på den andra personen kan betyda oerhört mycket för den som får den. Skivan behöver inte vara en ytterligare en version av ”Absolute Love” utan välj låtar av varierad karaktär men som ändå har en djupare mening för dig. Garanterad heartmelter.

3) Skicka ett sms

Det kanske låter futtigt, men att skicka ett sms till de du älskar på Alla Hjärtans Dag garanterar ett leende. Hellre ”Tack för att du är en sån underbar vän, jag är så himla glad att jag har dig” än ”Ha en fin Alla Hjärtans Dag”.

Mumsig toscakaka

4) Laga middag hemma

Att gå ut och äta kan bli väldigt dyrt så en hemmalagad middag är ett bra budgetalternativ. Vem säger att en rykande het linsoppa inte kan vara romantisk? Vill du spexa till det lite kan du baka en kaka (kladdkaka?) och klippa ut ett hjärta i papper och sedan använda den som mall och sprinkla lite florsocker på. Superfint och smaskigt!

5) Tänd ljus

Den ultimata stämningsfixaren! Använd gärna doftljus med någon god doft för extra mys.

Ha nu en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag, strunta i pressen och glöm inte att fira ”kärlek” inte bara behöver betyda att fira sin partner!