Mer än bara veckopeng: Jobb för barn och ungdomar

Som barn eller ungdom finns det många anledningar till att vilja öka sin inkomst. Veckopengen räcker inte alltid till det man vill kunna köpa - från det nyaste datorspelet till snygga kläder. Att dessutom försöka spara kan visa sig väldigt svårt utan en egen inkomst. Den här artikeln ger några förslag på jobb som kan ge en extra inkomst för barn eller ungdomar. Vad man kan arbeta med beror nästan helt och hållet på ålder. Alla som är under 18 år kallas i Sverige för minderåriga och skyddas av speciella lagar när det gäller anställning. Ju... Read Full Article »

Vilken typ av nattjobb finns det?

Olika människor har olika dygnsrytm. Många människor fungerar bäst när de får vara vakna och verksamma under dygnets ljusa timmar, det vill säga "dagtid", medan andra fungerar bäst nattetid. En nattmänniska känner sig pigg och energisk när andra gör sig redo för att gå och lägga sig, men kan ha mycket svårt att komma upp på morgonen, när andra är pigga och redo för en ny dag. Nattmänniskan har helt enkelt en annan rytm! Det finns möjligheter att jobba natt för den som hellre är vaken när andra sover, och i denna artikel ska vi ta upp lite... Read Full Article »

Jobb för dig under 18 år

Visst är det toppen att tjäna ihop sina egna pengar för att kunna köpa något som man gärna vill ha. Men det finns regler som bestämmer vad man får jobba med, och hur mycket man får jobba, när man inte har hunnit fylla 18 år. Reglerna är till för att skydda barn och ungdomar i Sverige från att tvingas utföra arbetsuppgifter som kan påverka hälsan och skolarbetet i längden. Är du: • Under 13 år? • Mellan 13 och 16 år? • Mellan 16 och 18 år? Det är Arbetsmiljöverket som bestämmer över både barn och vuxnas arbetssituation. Det är viktigt att... Read Full Article »

Jobb för ungdomar

Är du ung och trött på att studiebidraget inte räcker det det du vill göra? Då ska du läsa den här artikeln! Här tipsar vi om en massa olika jobb du kan göra som ung. Jobb för ungdomar är inte alltid lätt att hitta, men det finns en hel del möjligheter där ute, bara man är initiativrik och tålmodig. Vad väntar du på? Kolla igenom listan och börja söka! Betalda Undersökningar Så här funkar det: Företag vill veta vad du tycker om deras produkter för att sedan kunna förbättra produkten och sälja mer! Alltså, din åsikt är guld värd för dessa... Read Full Article »

Jobb för pensionärer

Många längtar efter pensionen – dagen då väckarklockan inte kommer att ringa klockan 06.30, då man kan sitta i lugn och ro och läsa tidningen och dricka en god kopp kaffe. Men det finns även många som saknar sitt arbete, att ha någonting att göra, att bidra, att utvecklas. Dessutom kan det ofta bli en chock när man går från heltidslön till sin pension, även om man har pensionsparat. Jag möter många pensionärer som önskar att de kunde få jobba längre, inte heltid, men då och då, för att hålla igång, umgås och tjäna lite extrapengar på samma... Read Full Article »

Skatteregler när man tjänar pengar på nätet

Nya tider och nya sätt att tjäna pengar. För de flesta är det en självklarhet att betala skatt när man har intäkter. När man tjänar pengar på nätet kan det dock vara lite klurigt hur reglerna ska tolkas. Vissa inkomster och ersättningar hamnar i en gråzon och det blir svårt att veta hur man ska förhålla sig till reglerna. Med denna artikel ges en guide i vad som gäller när man tjänar pengar på nätet genom att göra betalda undersökningar, blogga och få presenter skickade till sig. Blogga och göra betalda undersökningar som en hobby eller... Read Full Article »

SKATTETESTET: Behöver du betala skatt på pengarna du tjänar på internet?

Vare sig du tjänar pengar genom betalda undersökningar, bloggande eller affiliateverksamhet kan olika skatteregler gälla för dig. Gör testet nedan för att ta reda på om du är skyldig att betala skatt på din internetinkomst! Om du vill ha mer info om skatter och internetinkomster, eller om du vill veta med om skatteskyldighet och produkter som du får när du bloggar ska du läsa den här artiklen. Börja om Gå med nu, det är gratis! Read Full Article »

De vanligaste intervjufrågorna

När du skrivit ett CV som imponerat arbetsgivaren så mycket att du blivit kallad till en intervju är det mycket viktigt att du förbereder dig. Frågorna du får kommer inte bara handla om dig och dina gamla jobb utan också om företaget/organisationen de jobbar för och hur dina erfarenheter lärt dig tillräckligt mycket för att du ska klara av att arbeta med dem. Det är klart att det aldrig går att veta exakt vad de ska fråga, men trots det följer intervjuer oftast ett mönster, och i många fall går det att förutse åtminstone en del av frågorna du... Read Full Article »

Hur skriver man ett CV?

Du ser en annons – någon söker administrativ personal till ett kontor – och genast börjar du föreställa dig hur det skulle vara att jobba på det där kontoret. Arbetsuppgifterna är roliga och knepiga, ibland får du använda häftiga program för att skapa något snyggt. Kanske får du använda en ny dator, och kanske kommer du ha en stol ergonomiskt anpassad för just dig. All personal äter lunch tillsammans och du underhåller med en anekdot från din senaste Mallorca-resa. Ni ordnar julfest och knytkalas och du ser fram emot att gå till jobbet på... Read Full Article »

Jacob Dahl och RmM taggar ungdomar inför jobbintervjuer

Med nya singeln Sommarjobb vill Jacob Dahl och killarna från RandomMakingMovies hjälpa ungdomar med jobbsökande i sommar. Låten gick direkt till fjärdeplatsen på iTuneslistan dagen den släpptes och har redan varit med på Sveriges Radios Digilista som en av de mest nedladdande låtarna i Sverige. En sommardänga med bra budskap, om man får tro framgången. Jacob själv har alltid varit intresserad av musik och sjungit och showat sedan barnsben. Innan samarbetet med RmM var han med i ett coverband och beskriver sin musiksmak som bred med en... Read Full Article »