Vilket sommarjobb är bäst?

Sommarjobb är bra på flera sätt; man tjänar pengar, man får erfarenhet som man kan skriva på sitt CV, man träffar nya människor och så vidare. Men kvaliteten på sommarjobb kan variera, och vissa är definitivt bättre än andra. Jag har sommarjobbat i 6 somrar nu och tänkte dela med mig av mina erfarenheter av de olika typerna av jobb och betygsätta dem på en skala av 1-5. Kommentera gärna med egna erfarenheter!

Sommarjobba i glasskiosk

En klassiker! Detta var mitt allra första sommarjobb och kanske ett av mina favoriter. SkärgårdenGlasskiosken låg på en av öarna utanför Göteborg så jag kunde spendera hela sommaren i vacker skärgårdsmiljö. Dessutom fick jag äta hur mycket gratis glass som helst (lakritsglass och hallonglass är favoriterna, och chokladsås förståss). Även om jag mest stod själv i glasskiosken så träffade jag mycket människor, kunder som kom nästan varje dag och så vidare. Om man gillar barn kan jag rekommendera det här jobbet, för barn flockas lätt kring en glasskiosk.

Hur som helst så trivdes jag jättebra den första veckan, sen började det gå utför litegranna. Det var framförallt för att det kunde bli så oerhört långstråkigt där ute i skärgården utan internet så jag sm:sade vänner hela dagarna. Min telefonräkning blev skyhög och åt upp en hel del av min lön. Sen vaknade jag en dag efter några veckor och kunde inte stänga knappen på mina favoritjeansshorts. Ja, du förstår ju själv varför. Dessutom var lönen inte sådär jättebra, men med tanke på hur ung jag var, var den ändå okej.
Betyg 3

Sommarjobba på lager

En sommar fick jag sommarjobb på ett varulager. Det var väldigt bra betalt med tanke på jobbet så jag sa ja direkt. Fördelarna med lagerjobbet var alla gulliga medarbetare som jag lärde känna. Vi lyssnade på musik och hade roligt medans vi jobbade. Nästan alla som jobbade där var samma ålder och alla sommarjobbare så det blev härlig stämning.

Nackdelarna var att det var svinkallt på lagret (trots 25 utanför) och att jag var förblev likblek hela sommaren. Dessutom var det ganska ansträngande fysiskt så jag var väldigt trött på kvällarna och orkade knappt göra någonting. Nu när jag tänker tillbaka på den sommaren så är allt jag minns en grå lagerlokal och det är ju faktiskt inte ett så roligt sommarminne.
Betyg 2

Sommarjobba på cafe

Cafe
Jag fick ett sommarjobb på ett ganska stort cafe mitt i stan och såg verkligen fram emot att börja. Det mest positiva var att man fick gratis lunch, kaffe ock kakor vilket betydde att jag inte spenderade det jag tjänade under dagarna. Dessutom var alla tjejer som jobbade där supergulliga och vi blev goda vänner.

Men herre jösses vad stressigt det kunde bli! Det positiva var väl att dagarna flög fram, jag hann knappt tänka, men all stress gjorde att jag fick ont i magen. Jag sa faktiskt upp mig efter bara en månad på grund av detta, även om det var kul så passade det helt enkelt inte mig.
Betyg 2

Sommarjobba på kontor

Jag fick ett jobb på ett kontor i receptionen medans den vanliga receptionisten var på semester. Jag var ansvarig för att svara i telefon, ta hand om posten, välkomna besökare och lite andra småjobb. Det var ganska trevligt faktiskt, ofta var det väldigt lite att göra men jag kunde sitta och surfa så det gjorde ingeting.

Det sämsta var att det vara väldigt tomt på kontoret så det blev ganska ensamt. Dessutom var de personerna som jobbade där mycket äldre än mig. Det var också en väldigt ansvarsfull position, vilket ser bra ut på CV:et men man blir ju lite stressad. Jag lärde mig iallafall en massa om hur man ska prata med kunder i telefon, och hur det funkar på ett kontor så det tycker jag var jättepositivt. Kände mig väldigt vuxen. Jag skulle rekommedera det här till er som är lite äldre och vill ha ett jobb som kan hjälpa er karriär.
Betyg 3

Sommarjobba i klädaffär

Klädaffär
Jag älskar kläder så jag var jätteglad när jag fick det här jobbet. Affären var ganska liten och sålde lite dyrare damkläder och jag fick jobbet tack vare att min syster kände en av ägarna. Om man säger så här: jobbet var jätteroligt på lördagar för då kom det jättemycket folk! På veckodagarna gick tiden väldigt långsamt. Det fanns en dator men inget internet så jag satt mest och läste (läste typ 20 böcker den sommaren) när det inte fanns något annat att göra. Ibland hittade jag på uppgifter så som att göra om i affären och det var ganska kul men efter några gånger tappar man lite inspiration.

Ägaren till affären var jättesnäll och jag fick en helt underbart snygg klänning när jag slutade så det var ju verkligen ett stort plus! Men som sagt, bara att rekommendera om du inte lätt blir uttråkad eller gillar att sitta inomhus och läsa fast solen skiner. Ganska bra betalt faktiskt, men eftersom jag var inne i stan hela tiden så försvann pengarna direkt! Mycket kläder från den sommaren...


Betyg 4

Sommarjobba hemifrån

Va? Tänker ni säkert nu, man kan väl inte jobba hemifrån? Men det kan man faktiskt, förutsatt att man inte tror att man ska bli rik men bara vill tjäna lite fickpengar. Jag provade detta förra sommaren genom att gå med i ett antal olika marknadsföringsundersökningar på internet och dessutom skriva bloggar för lite olika sajter. Funkar hur bra som helst! Jag kunde ligga i trädgården och sola medan jag fyllde i undersökningar och formulär eller på verandan och skriva med en härlig juice bredvid mig. Om du vill sommarjobba men ändå bli brun, få vara ute och ha en sommar att minnas då kan jag rekommendera marknadsundersökningar och att blogga. Bästa sommarjobbet hittills, tror jag kör på samma i år!
Vill du jobba hemifrån i sommar? Registrera dig hos PanelSök!
Betyg 4