Kan man tjäna pengar på betalda undersökningar?

Ifall du befinner dig i en situation där du har lite tid över och vill tjäna extra så finns det ett flertal olika sätt som man kan tjäna pengar på via Internet. Under årens gång har vi sett diverse trender som har gjort att människor tjänat små (eller stora) förmögenheter och den mest prominenta av dessa har nog varit blogg-boomen.

Bloggmarknaden har blivit så gott som mättad och übernischad vid det här laget och för att skapa en framgångsrik blogg krävs både mycket tid och tålamod och det är därmed kanske inte det självklara alternativet för alla. Vi ska istället ta en närmare titt på en annan trend som har fötts på internet - den betalda undersökningen.

Fördelen med undersökningar är att man gott kan utföra arbetet i hemmet eller var som helst där man har tillgång till internet. Nackdelen är att det kan bli lite tråkigt i längden, men en extra inkomst betyder nästan alltid ökad ekonomisk frihet. Så går det att få betalt genom betalda undersökningar?

Varför betalar företag för dina åsikter?

Det finns en viss grad skepticism relaterat till betalda undersökningar och vi kan börja med den fråga som allra först brukar ställas, Betalda Undersökningarnämligen - varför skulle någon betala en person för att fylla i ett frågeformulär? Svaret är helt enkelt: marknadsföring. För den som fyller i undersökningen är det kanske enbart frågan om några minuters arbete i utbyte mot en liten slant men för företaget som utfärdat undersökningen är det frågan om viktig marknadsundersökning av ett specifikt segment för att de ska kunna förbättra deras marknadsföringsstrategi, vilket i vanliga fall kräver mycket resurser och ofta motsvarar en stor del av företagets budgeterade utgifter. Genom att betala en relativt liten summa till människor lyckas företagen samla in viktig information och med andra ord är ärligt ifyllda undersökningar och enkäter guldvärda för företag.

Vad krävs för att komma igång?

För några år sedan så verkade allt på Internet handla om betalda undersökningar eller paid surveys och många har antagligen hört historier om människor som har lyckats tjäna storkovan eller rentav blivit miljonärer på betalda undersökningar. Kanske du till och med har blivit lockad av att bli medlem i en surveysajt där du lovas få tillgång till undersökningar som gör att du kan tjäna en hel årslön på några veckor. Jag kan inte påstå att man kan bli rik av att fylla i undersökningar, åtminstone inte ifall man bor i Europa, men har man tid och tålamod så rekommenderar jag att pröva på betalda undersökningar om än så bara för att utesluta denna metod som inkomstkälla.

För att överhuvudtaget ha tillgång till betalda undersökningar krävs det oftast att man tillhör en viss målgrupp eller uppfyller vissa krav (var man bor, ålder, kön, utbildning etc.) och det lönar sig därmed att undersöka lite innan man börjar. Det är möjligt att komma igång med undersökningar utan kostnader men det kan bli väldigt tidskrävande för en person att själv söka efter enstaka betalda enkäter och därför rekommenderar jag att de som vill pröva på undersökningar att bli medlem på en sajt som är det enklaste sättet att hitta undersökningar eftersom du själv inte behöver söka efter dem.

Läs mer om att tjäna pengar på nätet: Jobba deltid Online

För att gå med i betalda undersökningar och börja tjäna pengar idag är allt du behöver göra att regsitrera dig: