PanelSök Bloggen

Samuel Lindskog's picture
Jag frågade min kompis hur hon klarar av januari - med kalla, slaskfyllda dagar och långa, mörka kvällar - och hon svarade "Jag väntar bara tills det blir februari." Hon är inte ensam om att känna det så. Nu är det februari, men humöret har inte automatiskt lyfts mellan den 31:a... Continue Reading »
Samuel Lindskog's picture
Grattis! Om du läser det här har du lyckats hålla fast vid dina nyårstlöften hela januari! Vare sig din framgång kommer sig av ren envisa eller nogrann planering så har du tagit dig igenom den segaste månaden på året och det är en liten seger i sig. Men kanske börjar du känna... Continue Reading »
Samuel Lindskog's picture
En röd ros eller en hel bukett? Äta på indisk eller grekisk restaurang? Alla Hjärtans Dag närmar sig, men det som för vissa är en chans att få visa uppskattning för en älskad partner, blir för någon annan bara ytterligare ett stressmoment, speciellt om bankkontot är tomt... Continue Reading »
Samuel Lindskog's picture
Att spara pengar är lite som att hålla en diet. Man måste ha koll på hur mycket som kommer in och hur mycket som går ut. När du vill gå ner i vikt handlar det om kalorier, när man sparar handlar det om de där kronorna som du förvärvat genom blod, svett och tårar. Det är... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
Undersökningar är ett återkommande ämne på Panelsöks hemsida och jag har flera gånger bloggat om varför man bör delta i betalda undersökningar och jämfört olika sidor. Men hur går en undersökning egentligen till? Många tror att det bara är att låta några slumpvalt utvalda... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
För många är januari en riktigt tuff månad, ekonomiskt sett, eftersom det nästan alltid gått åt onödigt mycket pengar under juletiderna i december. Man köper julklappar i mängder, både mycket och dyr mat, kläder under mellandagarna och förmodligen en del drinkar under nyår. Man... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
Tidigare har jag skrivit två inlägg om hur man startar och driver en hobbyverksamhet på ett bra och även korrekt sätt. Nu när året snart är slut och det senare är dags för deklaration är det också dags att berätta för er hur man redovisar en hobbyverksamhet! Spara kvitton och... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
Som ung kan det vara väldigt svårt att skaffa en egen inkomst. För det första går man oftast i skolan vilket inte ger så mycket tid till arbete och dessutom brukar inte väldigt många arbetsgivare vilja släppa lediga tjänster till yngre personer utan vidare erfarenhet. Jag har... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
”Det är inte lätt som fattig student” är ett uttryck jag hört ända sedan jag började gymnasiet och det sitter fortfarande i nu när flera av mina vänner pluggar vidare på universitet. Visst är det ganska svårt att få pengar över när månaden är slut, men det finns några knep som... Continue Reading »
Ida Myrin's picture
För nästan exakt en månad sedan skrev jag en blogg om hur man startar igång en hobbyverksamhet som på ett sätt är en smidigare och mindre krävande form av ett företag. Här är del 2 i bloggserien och den här gången ska jag ge lite tips på hur man kan göra för att hålla sin... Continue Reading »