Hemmagjorda presenter

Runt den här tiden på året känns det som att jag kastar iväg presenter överallt. Det är studenter, bröllop och en hel del födelsedagar! Jag antar att det finns fler än jag som tycker det känns lite surt att slänga ut en himla massa pengar på presenter när det finns så mycket annat man både vill ha och behöver. Men presenter behöver inte alltid kosta skjortan, eller hur?

Till släkt och familj

När man ger bort något egengjort har man egentligen lagt ner mer tid och tanke än om man går till affären och köper något. I min släkt brukar det faktiskt uppskattas ganska mycket som tur är, framförallt hos de äldre. Det är trots allt tanken som räknas!
Hemmgjord present
Är du duktig på att rita? Ge bort en tavla! Om du målar av något som betyder mycket för personen du ger den till brukar det uppskattas extra mycket. Farmors hund, morbrors bil eller kanske en bild på dig själv. Jag ritade av mamma för ungefär 5-6 år sedan (se bilden) eftersom jag verkligen inte visste vad jag skulle köpa.

Om du är duktig på att spela något instrument eller sjunga kan du försöka spela in en skiva. Det gjorde jag och min syster till vår mormor för några år sedan, hon blev superglad! Det är roligt att spara som minne också.

Till vänner

Själv brukar jag alltid tycka det är svårast att ge något till vännerna, de uppskattar sällan något man gjort själv lika mycket som till exempel mormor. Men något som alltid funkar är en myskväll! Bjud hem någon/några, poppa popcorn (billigt OCH gott), sätt på en film och bara umgås. Det finns ingen present i världen som kan slå en riktigt trevlig kväll.

Första gången jag gjorde det gav jag kompisen ett litet brev med datum och skämdes nästan lite för att jag inte hade köpt något. Men vi hade världens roligaste kväll och jag tror inte att hon surade över att hon inte fick något paket heller.