Tjäna 10 000 kr på kort tid

Hur lång tid tar det att tjäna 10 000 kr? En del hemsidor lockar med stora summor pengar på kort tid, men ofta är det bedrägerier där man inte tjänar ett öre. Det är dock fullt möjligt att tjäna 10 000 kr (eller mer) på en förhålllandevis kort tid. I den här artikeln hittar du förslag som gör dig tio tusenlappar rikare på en månad.

Tjäna 10000 krona på kort tid

Jobba i Norge

Enligt Statistiska Centralbyrån låg 2011 den svenska genomsnittslönen på 29000 SEK i månaden. Samma år låg den norska genomsnittslönen på 38 100 NOK per månad. Den norska kronan är inte lika stark som den en gång var, men att jobba i Norge lönar sig fortfarande för svenskar.

På Nordens hemsida kan du läsa mer om att jobba i något av våra grannländer, inklusive Norge. På den norska motsvarigheten till Arbetförmedlingen kan du lägga upp ett CV och ansöka om jobb.

Nyckeln till en riktigt stor lönehöjning vid flytt till Norge ligger i din utbildning. En utbildad sjuksköterska tjänar i Norge 100 000 kr mer om året än en svenska sjuksköterska gör. Vill du arbeta med ett något som kräver kvalifikationer behöver dessa godkännas av norska myndigheter innan du kan få jobb.

Det bästa sättet att dra nytta av en norsk lön är att bo i Sverige och pendla till arbetsplatsen, eftersom samtidigt som lönerna är högre så är även levnadskostnaderna det, men om du kan hitta billigt boende (eller ett jobb som ger dig husrum) har du ett större utbud av jobb att välja från.

Tänk på att om man vill jobba i Norge behöver man även betala inkomstskatt där.

Arbeta i Norge och tjäna pengar

Jobba tre jobb samtidigt

En vecka består av 168 timmar. Med ett vanligt heltidjobb jobbar man 40 timmar i veckan, men vad gör man egentligen med de 128 timmar man har kvar? Sover man åtta timmar varje natten (och det bör man om vill behålla sin hälsa) får man dra av ytterligare 56 timmar i veckan och det blir drygt 60 timmar fritid över. Att jobba tre heltidsjobb är inte fysiskt möjligt, men du kan jobba två heltidsjobb och ta en del ströjobb.

Man skulle kunna ta ett vanligt heltidsjobb, ta några nattskift på ett ålderdomshem samt fylla i undersökningar på nätet, till exempel. Jobba natt, på helger och högtider för att dra nytta av OB-tillägg.

Att jobba tre jobb är inte hållbart i längden. Det är inte bra vara sig för in mentala eller fysiska hälsa och ens prestation blir dessutom lägre ju mer utmattad man blir. Att jobba så mycket är endast ett tillfälligt sätt att tjäna 10 000 kr någorlunda snabbt.

men man kan eliminera en majoritet av sina utgifter

Eliminera levnadskostnader

Under 2013 låg en genomsnittlig månadslön i Sverige på 30600 kr (högre för män och lägre för kvinnor). Men det är inte många som kan spara 30 000 kronor i månaden. Vart tar pengarna vägen? Först dras skatten av. Sedan betalar man för hyra, mat och räkningar.

Det må vara en extrem lösning och kan inte rekommenderas i längden, men man kan eliminera en majoritet av sina utgifter, med rätt omständigheter och en hel del uppoffringar. Även om ens lön är mycket lägre än genomsnittet, kan man på en månad spara ihop 10 000 kronor. Hyr ut lägenheten eller säg upp hyreskontraktet och bli hemlös en månad. Välj en månad som är varm, mitt i sommaren. Bo i tält men flytta tältet varannan dag för att hålla dig inom allemansrätten. Man kan också sätta upp sitt tält på en camping eller i en kompis trädgård och på så sätt få tillgång till rinnande vatten och elektricitet. Utan en hyra att betala sparar man minst 3000 kr, antagligen mycket mer.

Ät bara det som allra billigast. Vill man äta gratis kan man ge dig ut i skogen och plocka det naturen erbjuder, men utan en hel del kunskap lär man inte bli mätt. Vi slänger en helt otrolig mängd mat varje dag - har man en stark mage går det att äta sig mätt från soptunnor. Utforska var mataffärerna slänger sina sopor, det är ofta i en bakgränd eller vid leveransingången. Mycket av maten som slängs är förpackad och fullt ätbar, så som bananer, bakverk och förpackade smörgåsar.

Vill man ändå lägga pengar på mat får man uppoffra sina begär, preferenser och antagligen även tallriksmodellen. Färsk frukt, grönsaker och kött är dyrt - vill man äta billigt blir det mest kolhydrater såsom snabbnudlar, pasta och ris.

Tjäna pengar med online poker

Poker

Pokerhemsidor tjänar pengar på vår spellusta, på adrenalinkicken och spänningen av att chansa. Har man en förmåga att hålla huvudet kallt och spela på ren strategi istället för känslor så går det att tjäna på att spela på nätet. Det är såklart en mycket stor risk - man kan lika gärna sluta helt luspank som med 10 000 extra på bankkontot. Man kan aldrig vara helt säker på vad resultatet blir.

För att börja med poker måste man ha ett startkapital, även om det är väldigt litet. Man måste ha koll på spelregler (dessa varierar mellan olika typer av pokerspel), tekniker och knep. Man måste ta kalkylerade risker. Ingen blir rik på ren tur - som i vilket arbete som helst kräver det speciella färdigheter. Innan man börjar spela bör man ge sig själv en grundlig utbildning i spelets teori. Det finns mycket att läsa på nätet, men var noga med att läsa råd som är baserade i verkligheten: om det låter för bra för att vara sant så är det antagligen det. När man väl börjar använda sin kunskap i praktiken bör man spela försiktigt tills man får koll och kan börja göra större insatser.

Bli försökperson

Som försöksperson bidrar man till att driva forskningen framåt, samtidigt som man kan tjäna en hel del på det själv. En försöksperson måste vara fri från kroniska sjukdomar, får inte använda sig av mediciner regelbundet och inte missbruka alkohol eller droger. Många studier har dessutom fler krav, såsom att man inte dricker mer än fyra koppar kaffe om dagen (för en studie av sömn), att du är en viss ålder och inte röker, till exempel.

Vad som provas varierar. Ibland studeras endast sömnvanor eller allergiska reaktioner. Ju mer avancerade prov som görs, desto mer betalt får man. En studie som undersöker hur du läser av känslouttryck kanske bara ger dig en biobiljett, medan en studie om immunförsvaret som kräver prov på ryggmärgsvätska och blodprov ger dig 5000 kr i kompensation. Tänk på att en del prover av ny medicin ofta innebär biverkningar.

jäna pengar med kroppsdelar

Sälj kroppsdelar

Det behöver inte vara så illa som det låter! Har man inte lust att sälja en njure på svarta marknaden kan man göra en sperma- eller äggdonation. I Sverige får man inte särskilt mycket betalt för sitt besvär, eftersom det finns en viss oro att många då skulle ljuga för att få donera oftare eller mer än vad som är hälsosamt. Är man villig att korsa landsgränsen, till Danmark eller Finland, finns det dock möjlighet att få mer betalt för sperma eller ägg. Att donera sperma är rätt så lätt och det behöver inte beskrivas här hur det går till, men att donera ägg är mer komplicerat. Man får genomgå både hormonbehandling och en operation, men tjänar även mer på det en vad en spermadonator gör. Man kan förvänta sig en ersättning på 3000 kr för en äggdonation och ungefär 500 kr för spermier.

Det är inte omöjligt att tjäna stora summor på någorlunda kort tid. Det finns många fler sätt att tjäna pengar än vad som föreslagits här, men många av dem är varken lagliga eller eller hälsosamma. Ta de här tipsen med en nypa salt - om man verkligen behöver pengar på en kortare tid så kan de komma till användning, men i längden är det bättre att lära sig spara väl och lära sig färdigheter som kan ge dig en bra lön i ett fast jobb.

skriver för PanelSök.