Infografik: En Svensk Middag

Vårt intresse för mat har ökat drastiskt de senaste åren. TV-program som Landet Brunsås och Historieätarna hyllas av kritiker, TV-kockar pryder vår kvällspress och matbloggarna är våra nya idoler. Men maten blir dyrare, och vi äter inte som vi ska. Vad händer när vår relation till mat går från energikälla till njutning, livsstil och intresse? Och hur ska man äta nyttigt i ett land där maten är 4:e dyrast i Europa? Detta är frågor man bör ställa sig efter att ha tittat på vår infografik "En Svensk Middag". Sprid vidare! Använd koden nedan för... Read Full Article »

Tävlingar & Erbjudanden

Ni som känner till oss vet att vi älskar att spara pengar och budgetera. Många av våra budgettips handlar om att utnyttja erbjudanden, både online och i butik. Här nedan har vi samlat de bästa erbjudanden som finns på nätet just nu. Ett annat sätt att spara på är ju faktiskt att får saker gratis och därför har vi även inkluderat våra favorittävlingar. Vinn pengar eller prylar, resor eller presentkort, med våra utvalda tävlingar. Ta mig till: Tävlingar | Erbjudanden Tävlingar Tyvärr har vi inga aktiva tävlingar just nu. Erbjudanden Tyvärr... Read Full Article »

Budgettips för föräldrar

Den budgetsmarta frilansjournalisten Marja Beckman delar med sig av sina tankar kring föräldraskap och utgifter. Navigera direkt till hennes spartips: • Aktiviteter • Resor • Mat • Gratisprover Baby En sport att vända på slantarna Kläder, kläder, överallt kläder. Borden dignar av allt från oanvända bebispyjamasar till urtvättade favorit-t-shirts. Det mesta är mycket välbevarat, särskilt till priset om högst några tior per plagg. Det är trångt i gångarna mellan klädborden. Mängder av föräldrar gräver efter just sitt barns storlek. Många bär... Read Full Article »

Nästan Gratis - Älvsnabben

Njut av en båttur och ta dig fram med hjälp av härliga Älvsnabben. Älvsnabben trafikerar dagligen Göteborgs hamnområde och det finns två turer att välja mellan - linje 285 Älvsnabben och linje 286 Älvsnabbare. Älvsnabben trafikerar sträckan Lilla Bommen - Rosenlund - Lindholmspiren - Slottsberget - Eriksberg – Klippan och tillbaka. Turerna går från Lilla Bommen och Klippan hel och halv timme. Älvsnabbarelinjen går mellan Rosenlund och Lindholmspiren och trafikeras måndag - fredag 07:00-19:00. Du åker gratis med båda linjerna och du får... Read Full Article »

Gratis Utflykt - Norra Skärgården

Göteborgs norra skärgård består av 10 öar med bofast befolkning. Åtta av dessa öar har biltrafik och från Lilla Varholmen avgår två avgiftsfria färjor för bilar, cyklister och gångtrafikanter. Den ena färjan tar dig till Hönö där det sedan finns en bro till Fotö på ena sidan och Öckerö samt Hälsö på andra sidan. Från Hälsö kan du sedan åka vidare med buss, bil eller cykel till Burö där det avgår färjor till Källö-Knippla, Hyppeln och Rörö. Den andra färjan från Lilla Varholmen går till Björkö där du kan ta dig vidare med passagerarbåtar till... Read Full Article »

Gratis Utflykt - Södra Skärgården

Göteborgs södra skärgård består av mindre öar utan biltrafik och en resa hit kan vara en billig semesteraktivitet med fin utsikt, bra badplatser och glass. En picknick på någon av öarna kan vara en underbar sommarutflykt och på de större öarna finns även butiker och lunchställen. I södra skärgården finns sex öar med bofast befolkning: Asperö, Brännö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö och Vrångö. Källö, Vargö, Sjumansholmen och Kårholmen räknas som fritidsöar. Utöver dessa finns även Knarrholmen och Stora Förö. Styrsö och Donsö är ihopbundna med en bro... Read Full Article »

Gratis Utflykt - Botaniska Trädgården

Alla gillar vi att få blommor, och på Botaniska Trädgården kan du njuta av drygt 16 000 olika arter och kulturformer. Med sina 175 hektar är den störst av sitt slag i Europa. Trädgården har vunnit flera priser och är en av de mest attraktiva besökmålen i hela Västra Götaland. Här kan du njuta av den stillsamma, vackra miljön, upptäcka sällsynta arter eller besöka växthusen där du bland annat hittar Sveriges största samling av tropiska orkidéer. (Växhusen är gratis för dig under 18 år, annars 20kr). En Botanisk Trädgård har som uppgift att... Read Full Article »

Gratisnöje - Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en underbar park belägen i centrala Göteborg och är en av Europas bäst bevarade 1800-tals parker. Här kan du picknicka i det gröna bara några minuters gångväg från Göteborgs alla shoppinggator. På sommaren bör du dessutom besöka Rosariet som är fyllt av flera tusen roser i alla färger. Tänk dig doften där inne! Ett besök i Palmhuset, ett vackert växthus från 1878, rekommenderas för en känsla av tropikerna. Här hittar du palmer och andra tropiska växter i en varm och skön miljö. I parken finns även andra historiska... Read Full Article »

Gratis Utflykt - Slottsskogen

En solig dag i Slottsskogen blir ofta en minifestival. Kompisgäng sitter spridda över de gröna ängarna och spelar gitarr, äter picknick, spelar kubb och solar. Sannolikheten att du springer på någon du känner är stor, likaså sannolikheten i att du träffar nya vänner. Gå barfota i gräset, invig de nya solglajjorna och glöm inte att ta med en stor filt så att alla får plats! Är du intresserad av sport erbjuder Slottsskogen bland annat gratis Beachvolleyboll och Frisbeegolf (ta med egen boll/frisbee), för att inte tala om alla de platser där du... Read Full Article »

Andra Långgatan

Andra Långgatan är kanske Göteborgs coolaste gata. Här hänger musiker, konstnärer, poeter och andra artistiska typer på ställen som Café Publik och Mitt Andra Hem. Kolla runt i second handaffärer eller skivbutiker eller fika ekologiskt på Two Little Birds. Har du tur kanske du till och med får se Håkan Hellström spatsera ner genom gatan. En gång om året hålls dessutom Andra Långdagen, en gratis minifestival med musik, dans och kultur. Instagram Moment: Den goda maten på Café Publik Besök Andra Långgatans hemsida Read Full Article »