Gratis Utflykt - Slottsskogen

Information om Slottsskogen i Göteborg

En solig dag i Slottsskogen blir ofta en minifestival. Kompisgäng sitter spridda över de gröna ängarna och spelar gitarr, äter picknick, spelar kubb och solar. Sannolikheten att du springer på någon du känner är stor, likaså sannolikheten i att du träffar nya vänner. Gå barfota i gräset, invig de nya solglajjorna och glöm inte att ta med en stor filt så att alla får plats!

Är du intresserad av sport erbjuder Slottsskogen bland annat gratis Beachvolleyboll och Frisbeegolf (ta med egen boll/frisbee), för att inte tala om alla de platser där du kan åka inlines, skateboard och longboard på. Dessutom är finns det populära promenadstråk och joggingslingor.
Det mysigaste med slottsskogen måste ändå vara sälarna, pingvinerna, flamingorna, älgarna.. ja, i stort sett alla djur (utom humlorna) som finns på området. Söta djur växer man aldrig ifrån.

Om det skulle vara så illa att den Svenska sommarens väder skiftar så är Slottskogen centralt beläget och skulle regnet komma kan du lätt fly ner till Linnegatan och Haga för att fortsätta hängandet på någon av staden mysiga cafeer.

Instagram Moment: Vi-har-det-gött-bilden

Besök Slottsskogens hemsida.