Tjäna enkla, snabba och hederliga pengar genom mikrojobb

Många människor har befunnit sig i den situationen att de behöver tjäna mycket pengar och snabbt, men ifall man inte lyckas pricka in den rätta lottoraden så brukar dessa två faktorer oftast inte direkt gå hand i hand..oftast - men det finns alltid undantag.

För de människor som är kunniga inom ett visst område, det kan exempelvis vara programmering, artikelskrivning, transkribering (eller i stort sett vad som helst som kan göras med hjälp av en dator) finns det många sätt att tjäna en rätt bra inkomst eller åtminstone lite extra klirr i kassan. Internet är så mycket mera än en samling homogena übernischade bloggar och sajter och den nya trenden – som än går att haka på – kallas mikrojobb.

Vart börjar man?

Jobba hemma
För den som har en bra idé och vågar sälja sig själv lite, så lämpar sig tjänsterna fiverr.com och 50lappen.se alldeles utmärkt. Principen är den samma på bägge, den förstnämnde är en amerikansk sajt och den andra svensk. Båda fungerar som annonstavlor för små eller stora tjänster som man kan tänkas sälja för 5$ alternativt 50 SEK eller mera.

Själv är jag medlem på båda sajterna och har enbart goda erfarenheter både av att köpa och sälja tjänster. Fiverr.com har en större marknad än den svenska motsvarigheten och därför spenderar jag mera tid där och det bästa med sajterna är att man i stort sett kan hitta folk som gör vad som helst för en liten slant och kan i sin tur annonsera det som man själv kan (som faller inom de etiska ramarna).

Mikrojobb sajterna är i grund och botten en nytolkning av freelance sajter, skillnaden är den att fokus ligger på små jobb som kan utföras snabbt i jämförelse med de större freelance sajterna (t.ex. oDesk.com och elance.com) och det finns ett stort antal nyare mikrojobb sajter vars summor varierar men fungerar enligt samma princip. Det skadar inte att ta ett titt på samtliga och pröva sin lycka. Jag rekommenderar att testa flera sajter, lyckas man erbjuda en tjänst som är enkel att utföra och som blir populär så finns det stor inkomstpotential genom att mikrojobba.

Tips för att lyckas bra med mikrojobb

Här kommer mina bästa tips för att lyckas sälja dina tjänster:

Erbjud någonting unikt
I en värld där stora människoskaror besitter liknande talanger, så är det viktigt att kunna skilja sig ur mängden. Försök även göra din annons så snygg och minnesvärd som möjligt för att öka dina chanser.

Koncentrera dig på ett fungerande koncept
Ifall du erbjuder flera olika tjänster, märker du snabbt vad som fungerar och vad som inte gör det och ifall en tjänst har större inkomstpotential än de andra, varför inte helt enkelt satsa på en enda tjänst?

Erbjud samma tjänst på flera sajter
Det skadar inte att annonsera dina unika tjänster på flera olika mikrojobb sajter och vem vet, det som inte fungerar på en sajt kan vara guldvärd på en annan.

De flesta av dessa sajter är på engelska – dra nytta av detta, det finns förvånansvärt många människor där ute i världen som är i behov av folk som har kunskaper i svenska. Trots att det finns många människor som verkligen har lyckats nischa sig och tjäna bra genom tjänsterna de erbjuder, så finns det alltid det lilla extra som du kan tillföra en viss tjäns.

i>Mitt sista och kanske viktigaste tips när det gäller mikrojobb är helt enkelt att ha roligt - det märks oftast ganska snabbt ifall en person verkligen njuter av det de gör eller enbart försöker tjäna pengar på det. Fler tips på hur du kan tjäna pengar hemifrån.