Gratis betalda undersökningar

Många har kanske varit med om, eller hört talas om sifo-undersökningar, som för det mesta sker via telefon eller brev. Myndigheter använder sig ofta av dessa undersökningar för att få reda på vad genomsnittsvensken tycker om olika saker. Även företag världen över är intresserade av att veta vad konsumenterna tycker om deras tjänster och produkter. På Internet har man möjlighet att frivilligt delta gratis i dessa marknadsundersökningar och i gengäld få belöningar.

Intresset för gratis betalda marknadsundersökningar är högt, både hos konsumenter och hos företag. Det förekommer en hel mängd åsiktspaneler som samlar företag och testpersoner under sig. Som alltid förekommer det både seriösa och oseriösa aktörer, så det gäller att vara uppmärksam på vissa saker. Det kan vara värt att veta att Panelsök enbart samarbetar med seriösa och legitima undersökningsföretag. I denna artikel tar vi upp både positiva och negativa faktorer att tänka på när man väljer vilka åsiktspaneler man ska registrera sig hos, då man letar på egen hand.

Gör undersökningarna det när det passar

Inbjudningarna till enkäterna får man oftast via mail och de flesta kan man delta i med sin smartphone eller surfplatta, om man har tillgång till Internet. En del, men långt ifrån alla undersökningar kräver java, och måste utföras på en enhet som stöder detta program.

Undersökningarna är oftast tidsbegränsade så pass att de går ut efter någon dag. Mycket sällan är dock själva sessionen tidsbegränsad, så man har gott om tid på sig att besvara frågorna. Många av dem som sysslar aktivt med att besvara undersökningar tycker att det fungerar bra att kombinera med andra aktiviteter på Internet. Eftersom det då inte tar någon extra tid i anspråk blir belöningen en liten extra krydda i tillvaron, när den väl kan lösas ut.

Vad står i det finstilta?

Ett bra undersökningsföretag harFinstilta tydliga och raka användarvillkor, där de beskriver varför de behöver dina personuppgifter och vad de ska använda dem till. Ofta handlar det om att de måste få in vissa uppgifter om dig, för att de ska kunna anpassa undersökningarna till din livssituation och dina intressen. Det är ju till exempel inte alltid lätt för en laktosallergiker att svara på undersökningar som handlar om konsumtionsvanor kring laktoshaltig ost eller margarin, eller för någon som aldrig tittar på tv att besvara frågor kring olika tv-kanaler.

Går det att kontakta kundtjänst?

Något man alltid ska kontrollera innan man anmäler sig till ett undersökningsföretag är deras kontaktuppgifter. Finns det något formulär, en mailadress eller kanske till och med ett telefonnummer angivet, så att det går att kontakta kundtjänst om det behövs? Prova gärna att skicka en fråga och se om du får svar, innan du bestämmer dig för att bli medlem.

Relevant FAQ

Ett aktivt undersökningsföretag får många frågor från sina medlemmar och klienter, och besvarar dem på ett vettigt och informativt sätt. Det kan vara bra att ögna igenom deras FAQ för att se om den är utvecklad med vettiga och relevanta svar på vettiga och relevanta frågor. Om det bara är väldigt få, eller ovidkommande frågeställningar som tas upp, är det risk att det bara är ett spel för gallerier, och att det handlar om ett oetablerat företag som troligtvis inte heller har hunnit knyta några företag till sig.

Realistiskt belöningsprogram

Det är du som använder din tid för att besvara frågorna som ställs, och du ska belönas för att du gör det. Ett bra undersökningsföretag har ett realistiskt belöningsprogram, med låg utbetalningsgräns i förhållande till intjänade pengar eller poäng. Man ska alltså kunna nå utbetalningsgränsen inom en rimlig tid.

Det lönar sig att vara kritisk

Det finns saker som man ska vara riktigt kritisk till när det gäller alla former av extrajobb på Internet, och då även när det gäller åsiktspaneler. Det viktigaste är att du lätt kan få reda på den information du behöver, att det som undersökningsföretaget erbjuder är realistiskt och framför allt att du inte behöver betala något för att kunna delta. Panelsök samarbetar enbart med seriösa och legitima undersökningsföretag, vilket kan kännas tryggt att veta när man letar efter bra åsiktspaneler att delta i.

Man ska få betalt, inte betala

Det finns undersökningsföretag som erbjuder ”professionella undersökningar”, mot att man vid registreringen betalar en summa i medlemsavgift. Många gånger lockar de dessutom med sänkt pris vid snabb registrering. Låt dig inte luras. Tänk på att du ska få betalt när du delger dina åsikter till ett företag om en produkt, inte betala för att få göra det!

Du blir inte rik

Flera av de mer oseriösa undersökningsföretagen lovar guld och gröna skogar, med bilder på flotta bilar framför lyxiga villor och gröna dollartecken spridda över hela sidan. Glöm det! Att delta i marknadsundersökningar handlar om att tjäna lite extrapengar, eller få varor som belöning. Även om en del undersökningar faktiskt ger jämförelsevis ganska bra betalt, så portioneras tillfällena ut bland målgruppen, och de flesta undersökningsföretag skickar ut i genomsnitt 4 undersökningar per månad. Det betalar varken villa eller lyxbil, men ger en liten extra bonus i tillvaron.

Vill någon kännas vid dem?

Om man är lite kritisk är det ganska lätt att se om företaget har äkta recensioner och vittnesmål (s.k testimonials). Om porträttbilderna är av enbart modellkvalitet, med leende, vackra och välstylade kvinnor och män, har företaget troligen köpt bilder på modeller via grafiksajter och skrivit sina egna testimonials. Det lyser igenom!

Det är din tid, använd den väl!

Som tidigare nämnts tycker många att det fungerar bra att delta i marknadsundersökningar på internet, eftersom det går att kombinera med andra aktiviteter. Eftersom det ändå är tid och engagemang som läggs ned på att besvara dessa enkäter, så lönar det sig i längden att lägga ned lite extra kraft på att bedöma hur seriöst och realistiskt undersökningsföretaget är innan man registrerar sig hos dem. Som sagt, utlovar de stora pengar är det läge att misstänka att det är en s.k scam-sajt. Panelsök är noga med att de åsiktspaneler som presenteras på sidan är seriösa. Att delta i gratis betalda undersökningar som administreras av legitima företag ger en möjlighet att tjäna extrapengar som kan ge en liten extra krydda i vardagen.