De bäst betalda svenska undersökningarna

Idag finns det en uppsjö av olika undersökningsföretag i Sverige. Att hitta ett företag som ger betalning för genomförda undersökningar är inga problem – snarare kan det vara svårt att hitta rätt i djungeln av undersökningsbolag. Därför har du nu här guiden till de fem bäst betalda svenska undersökningarna och tillika de bästa svenska undersökningsbolagen.

Åsiktstorget

Åsiktstorget

Åsiktstorget är ett svenskt undersökningsbolag där du kan samla poäng och sedan byta dina ihopsamlade poäng mot presentkort på spännande butiker som H & M, Adlibris, NetonNet, Media Markt och Siba. De undersökningar du kan delta i handlar om allt ifrån internetvanor, teveprogram och TV-reklam till mode, skönhet, mat, film och sport.

Att bli medlem är helt gratis och när du har blivit medlem erbjuds du att delta i undersökningar en till flera gånger i månaden beroende på din profil. När du blir medlem får du fylla i fakta om dig själv, så som ålder, kön, intressen, bostadsort, familjesituation, om du har barn eller husdjur, yrke och mycket annat. Dessa fakta används sedan för att hitta undersökningar som passar just din profil.

Undersökningarna tar i snitt 10 till 15 minuter att genomföra. För varje undersökning du genomför får du poäng och dessa kan du alltså byta mot presentkort när du kommit upp i en viss poängsumma.

Läs mer om Åsiktstorget.
Registrera dig med Åsiktstorget.
My Surveyt

MySurvey

My Survey är ett svenskt undersökningsbolag som är del av ett marknadsundersökningsföretag som är verksamma över hela världen. Hos dem kan du samla poäng som du sedan kan omvandla till presentkort från välkända butiker eller webbutiker. Du kan också välja att donera dina poäng till välgörenhetsorganisationer. Undersökningarna handlar om alla möjliga ämnen.

Precis som hos de flesta andra undersökningsbolag så kostar det inget att bli medlem hos MySurvey. Även hos MySurvey får du fylla i fakta om dig själv och ju mer information du fyller i, desto större chans har du att få erbjudanden om många enkäter att delta i. En genomsnittlig enkät tar 15 till 20 minuter att fylla i och den uppskattade svarstiden anges alltid i enkätinbjudan. För varje undersökning du genomför får du poäng och när du kommit upp i minst 500 poäng kan du byta poängen mot presentkort i valfri butik som är anslutet till MySurveys premieprogram.

Läs mer om MySurvey.
Registrera dig med MySurvey.
Din Åsikt

Din Åsikt

Det svenska marknadsföringsbolaget Din Åsikt ägs av ett världsledande företag när det gäller marknadsundersökningar. För varje undersökning du genomför tjänar du pengar som du därefter kan omvandla till presentkort på välkända butiker som Stadium, SF Bio, Coop och McDonalds. Undersökningarna handlar om alla möjliga ämnen och du har också möjlighet att delta i undersökningar som matchar just dina egna intressen. Att registrera dig går snabbt och enkelt. Du fyller helt enkelt i den information som efterfrågas.

Utifrån dina svar kommer du därefter att erbjudas att delta i undersökningar. Ju mer information du fyller i om dig själv, desto större chans har du att bli erbjuden många undersökningar. När du kommit upp i 100 kronor på ditt konto kan du byta ut dessa pengar mot presentkort värt motsvarande summa. Undersökningarna ger i genomsnitt 10 till 20 kronor ifall du passar in i målgruppen för att få delta i hela undersökningen. På inbjudan till undersökningen står det tydligt hur mycket ersättningen är just för denna undersökning. Det finns också specialundersökningar som kan ge ända upp till 200 kronor per undersökning.

Läs mer om Din Åsikt.
Registrera dig med Din Åsikt.

Toluna

Toluna

Toluna är ett av världens ledande marknadsundersökningsbolag. Hos dem kan du svara på undersökningar mot poäng som du senare kan byta mot presentkort eller prylar av olika slag. Du kan också skapa dina egna undersökningar, men inte nog med det, du kan också testa nya produkter som du därefter får behålla. Utöver det får du också chansen att delta i lotterier. För deltagande i undersökningar får du poäng. Varje undersökning tar ungefär mellan 15 och 20 minuter att fylla i. Ditt deltagande belönas utifrån längden på undersökningen.

Varje undersökning inleds med några grundfrågor för att ta reda på om du tillhör den tilltänkta målgruppen för undersökningen. Ju mer information du har angett om dig själv, desto mer ökar sannolikheten att du blir erbjuden undersökningar som passar just dig. Hos Toluna får du inte bara poäng för deltagande i undersökningar utan också för andra saker, så som att registrera dig som medlem, fylla i profilundersökningarna, värva nya medlemmar och så vidare. För varje undersökning du deltar i får du mellan 1000 och 50 000 poäng. För att kunna byta poängen mot presentkort eller prylar måste du ha kommit upp i minst 60 000 poäng.

Läs mer om Toluna.
Registrera dig med Toluna.
IPSOS

IPSOS

IPSOS Access Panel grundades redan 1975 och är idag världens tredje ledande undersökningsbolag. Hos dem kan du delta i undersökningar och bli belönad med poäng som du sedan kan omvandla till presentkort på välkända utvalda butiker. Att registrera sig hos IPSOS tar varken lång tid eller är särskilt svårt. Som ny medlem får du vara med i utlottningen av 30 värdecheckar värda 1000 kronor vardera. Alla medlemmar som har deltagit i minst fem enkäter under en tremånadersperiod kallas för VIP-medlemmar och dessa deltar också i utlottning av värdecheckar kvartalsvis.

När du deltar i en undersökning samlar du poäng och en undersökning är värd någonstans mellan 5 och 250 poäng. För att få byta poängen mot presentkort måste du ha samlat ihop minst 1080 poäng på ditt poängkonto. Poängen kan du byta ut mot presentkort på exempelvis Ikea, Coop, Åhlens, Din Sko, Bokia, Stadium, The Body Shop eller H&M. Du kommer att bli erbjuden att delta i ungefär fyra undersökningar per månad hos IPSOS. Ju mer information du fyller i om dig själv, desto större chans har du att kvalificera in dig till fler undersökningar.

Läs mer om IPSOS.
Registrera dig med IPSOS.


För att gå med i någon eller alla av dessa undersökningarna redan nu är allt du behöver göra att fylla i formuläret ovan eller klicka på knappen nedan: