Organisera en kläd-bytar-dag i grannområdet

Nya kläder är inte alltid bra för plånboken. Jag har tidigare tipsat om hur man kan återanvända sina gamla kläder, handla på rea och andra saker som kan spara in några kronor. En annan sak man kan göra är faktiskt att byta kläder! De flesta vill förnya sin garderob ganska ofta och om man då anordnar någon slags kläd-bytar-dag i till exempel grannområdet kan majoriteten av deltagarna fynda ordentligt. Det som är skräp för dig kan säkert vara något nytt och fräscht för någon annan.

Plats och tid

För att få så många som möjligt att Gratis kläderkomma på en kläd-bytar-dag gäller det att anpassa tiden så mycket som det går. En måndagsförmiddag är till exempel ingen superbra idé eftersom många jobbar. Helger är bäst, helst strax efter lunch då folk gärna vill sova ut och dessutom oftast har saker för sig senare mot kvällen.

Plats beror lite på hur stor utsträckning du vill att klädbytet ska ha. Om du nöjer dig med gatan räcker det gott och väl med ett bord utanför huset/lägenhetshuset. Inte behövs det speciellt mycket marknadsföring heller. Men om du istället vill ha mycket folk från hela grannområdet (det tycker jag är bäst, chansen till fynd är större) är det nog bättre att kolla efter en mittpunkt. Kanske en populär park i närheten eller en vanlig festlokal. I stort sett vart som helst så länge det inte är för långt eller komplicerat att ta sig till.

Marknadsföring

Ett bra marknadsföringsalternativ, som tyvärr kostar lite pengar, är såklart affischer. Har du möjlighet och lust att fixa i ordning en affisch och skriva ut några exemplar är det ett perfekt sett att locka folk. Man når oftast ganska många och det blir lättare för folk att komma ihåg tid och plats.

Det billigare alternativet är mun-mot-mun-metoden. Berätta om evenemanget för alla du känner och be de sprida det vidare. Beskriv det som en rolig och givande dag som kan intressera folk i alla olika åldrar.

Nu för tiden funkar även internet som ett utmärkt marknadsföringssätt. Ett Facebook-evenemang är lätt att sprida och det går snabbt att skriva ut all information.

Ett sista tips: Glöm inte bort att sprida att tillställningen är helt gratis, likaså själva bytena. Gratis är gott, det håller många med om.