Så håller du ekonomin i skick i höst

Sommaren är sorgligt nog nästan över och hösten närmar sig. Många, inklusive jag själv, funderar på hur man ska hålla nere kostnaderna när det går mot kallare tider. Värmen ska höjas och varmare kläder ska köpas in.

Här har jag skrivit ned några tips som kan hjälpa plånboken under höst, och kanske även vinter:

Släck lamporna

Eftersom det blir mörkare och mörkare ju mer tiden går och man tänder såklart därför mer lampor och låter de vara tända längre. En ganska dålig idé med tanke på att elen kostar en hel del. Lösningen till det är att tända en massa levande ljus. Det är betydligt mysigare och finare, dessutom sparar man in på elen. Glöm inte att hålla koll på elden bara!

Handla ekonomiskt

Vintage ulltröja
Varje år är det samma sak, nya höst – och vinterjackor ska köpas in tillsammans med varma skor och andra accessoarer som halsdukar och vantar. Till att börja med tycker jag att man borde kolla igenom förra årets lager och inse att det faktiskt funkar ett tag till. Även om du själv är trött på plaggen betyder det inte att alla andra är det, eftersom de inte studerat det lika mycket och länge som du.

Känns det helt hopplöst att ha förra årets plagg funkar vintage och second hand perfekt för att shoppa loss på, tycker jag i alla fall. Letar man noga och länge hittar man garanterat något som funkar, för ett betydligt bättre pris.

Mys till det med filtar

Istället för att höja elementen och betala för uppvärmning kan man mysa ner sig i soffan med en mysig filt och en kopp varm choklad. Det ger definitivt en härligare höstkänsla och det är en bra chans till att koppla av och rå om sig själv litegrann. Under sommaren brukar alltid jag, och garanterat många fler, få en släng av ångest när det är fint väder ute och man degar sig i soffan. Men hösten är perfekt till just detta!