Gratis Under 25 - Röda Sten Konsthall

Öppetider, Adress, Vägbeskrivning Röda Stens Konsthall i Göteborg

Om du är intresserad av samtida konst och kultur är Röda Sten Konsthall värt ett besök. Utöver konstutställningar med guidade turer bedrivs även olika projekt. Ung & Skapande driver sin verksamhet i Röda Stens lokaler och låter unga i åldern 12-26 år få utveckla kreativa idéer och vara med på workshops.

Om du är mellan 12 och 26 år kan vi rekommendera satsningen Ung & Skapande sommar med blandade workshops sex dagar i veckan mellan den 15 juni och 18 augusti. Du kan till exempel få teckna på bryggan utanför konsthallen och tillverka en lampa av återvunnet material.

Vi kan även rekommendera projektet The Common Roof där du kan vara med och bygga ett fullskaligt bostadshus. Projektet drivs av konstnären och arkitekten Marjetica Potrč för att undersöka möjligheterna med framtidens boende.

Huset som idag inrymmer Röda Sten Konsthall och restaurang Röda Sten med café och klubb var från början ett pannhus som gav värme till industrierna vid kajen. Runt platsen finns historiska lämningar från stenåldern och medeltiden, bland annat den röda sten som gett namn till platsen.

Instagram Moment: Ditt egna konstverk på bryggan

Besök Röda Sten Konsthalls hemsida.