Extrajobb

Många letar ständigt efter ett extrajobb man kan kombinera med andra sysslor. Av egen erfarenhet och av vad jag har hört handlar det oftast om att man vill kunna tjäna extra pengar vid sidan av studier, eftersom studiebidragen sällan räcker till för allt man behöver. Det finns en del saker man bör tänka på när man har ett extrajobb.
Jobba extra under studierna
Här är några saker jag lärt mig att tänka på under de senaste två åren:

- Prioritera rätt.
Glöm inte bort att det finns saker som är viktigare än jobbet. Om du till exempel studerar samtidigt får du inte glömma bort det. Utbildningen är minst lika viktig med tanke på hur mycket det kan ge när du är klar.

- Ta inte vilket jobb som helst.
Pengar är inte värt vad som helst, du ska inte slava och slita om du inte trivs på jobbet. Jag har själv tagit på mig riktiga ”skitjobb” för att få ihop pengar, men det är verkligen inte värt det. Har du ångest innan du ska gå till jobbet är det garanterat inte en bra arbetsplats.

- Ta det lugnt, stressa inte för mycket.
Blir det för mycket att göra – skär ner på arbetet. Du fungerar antagligen inte rätt på varken jobb, fritid eller skola om du är slutkörd eftersom man lätt blir trött och irriterad. Det är bättre att göra några få saker på riktigt istället för att slarva med många.

- Skaffa en kalender.
Det var helt klart det bästa jag gjorde under hela förra året! Utan en kalender hade jag inte klarat mig en sekund. Hade garanterat glömt bort allt, blivit sur för att jag glömt bort allt och därmed glömt bort kommande saker också. Ordning och reda är bra!

- Glöm inte bort att slappna av då och då.
Någon gång måste man släppa allt som har med jobb och andra sysslor att göra och bara ta det lugnt. Gå och fika med en kompis, se på en film, gå ut och gå, vad som helst som får dig att varva ner och rensa hjärnan.

Vill du jobba extra med att fylla i betalda undersökningar? Registrera dig här!