Gratisfestivaler

Festivaler är bland det absolut bästa jag vet! Jag bara älskar stämningen och såklart – all musik. Men de flesta festivaler i Sverige ligger på mellan 1000-2000 kronor vilket kan kännas mycket att lägga ut på några dagars evenemang. Har därför letat efter lite festivaler och evenemang som faktiskt är helt gratis!

Trasdockans dag

GratisfestivalerDetta är egentligen ingen festival på det sättet som till exempel Sweden Rock och Way Out West. Men jag tycker verkligen det är värt att nämna ändå. Det är nämligen en dag med olika artister som både uppträder och talar. Anledningen till att jag tycker att dagen är så värd att nämnas är för att det är en manifestation mot både våld och sexuella övergrepp mot barn. Dagen anordnas av organisationen Atsub/busta. Jag var och gjorde ett reportage hos dem för ett år sen och blev då insatt i hur viktig deras organisation faktiskt är.

Evenemanget anordnas på Medborgarplatsen i Stockholm den 25 augusti, nu på söndag alltså.

Popaganda Parkteatern

Festivalen Popaganda har växt med åren och i år kommer både Håkan Hellström (min favorit) och The XX för att headlina en varsin dag. Det är en festival jag värdesätter högt just för att stämningen är ännu trevligare än på de stora festivalerna med camping eftersom det ofta kan bli ganska stökigt och skitigt.

Men självklart är inte denna underbara tillställning gratis. Det finns dock en, vad jag skulle vilja kalla det, lillasyster till festivalen som heter Popaganda Parkteatern. Anordnas i Galärparken på Djurgården, Stockholm och är helt gratis!

Eftersom det faktiskt är gratis har de såklart inte lyckats få in lika stora artister, men det har åtminstone inte jag något emot. Här ges chanser till att hitta nya favoritband som är på väg upp i musikbranschen och man får dessutom njuta av festivalstämningen utan att behöva slösa en enda krona.

Lots of Love

I min hemstad, Karlstad, händer det oftast inte speciellt mycket. Bortsett från att festivalen Putte i Parken flyttat hit (tack och lov för det). Men de senaste två åren har ungdomsfullmäktige i Karlstad anordnat en endagsfestival, som dessutom har antirasism som budskap.

Har besökt festivalen båda åren och tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ för att få lite rörelse i Karlstad. Det finns både bra musik, billig mat och olika aktiviteter. I år lyckades de få ner Panetoz och även vårt kära lokalband – Bara på låtsas.

Det allra bästa med festivalen är såklart att den är gratis!