De bästa gratistjänsterna på internet

De bästa gratistjänsterna på internet
Idag är internet ett otroligt stort forum och det finns en uppsjö av hemsidor och tjänster. Här har jag listat några av mina favorittjänster, och det bästa av allt är att de är helt kostnadsfria! Gratis är gott.

Valuta.se

En väldigt användbar sida för att bland annat kolla hur den svenska kronan står mot övriga världens valutor. Alltid uppdaterad eftersom valutor kan ändras lite när som helst. Brukar själv använda tjänsten när jag kollar efter saker på Ebay och liknande eftersom priserna sällan står i SEK.

Songsterr.com

Detta är den perfekta sidan för den som spelar instrument eller för den som vill lära sig. Här finns så kallade ”tabs” (en annan version av noter, används framförallt för gitarr och bas) till alla möjliga olika låtar. Det står även vilken stämning låten spelas i.

Det jag tycker är bäst, när man jämför med andra liknande sidor, är att man kan lyssna på hur man spelar låten och på det sättet även hänga med lättare. Så fort man tappar bort sig är det bara lyssna sig till det rätta spåret.

Pricerunner.se/prisjakt.se

Att jämföra priser gillar jag. Eller snarare att hitta det jag vill ha så billigt som möjligt. Både Pricerunner och Prisjakt hjälper till med det. Dessutom finns det nästan alltid recensioner och omdömen från folk som har köpt produkten man tittar på. Tack vare det kan man jämföra både prylar och priser.

Använde detta senast igår kväll när jag rotade efter en bra men billig kaffemaskin. Läste igenom en del recensioner, jämförde priser och nu står det faktiskt en riktigt fin en i vårat kök.

Pixlr.com

Pixlr.com är en onlinetjänst för bildredigering. För den som varken har tid, ork eller pengar för att ladda hem ett program finns det här direkt i webbläsaren. Det går helt klart att jämföra med Photoshop, åtminstone verktygen. Självklart är det mycket som saknas men för amatören eller den otålige funkar det perfekt.