Tips på bra sommarjobb

De flesta ungdomar jagar sommarjobb varje år, vissa börjar redan under vintern för att försäkra sig om en plats. Att få en sommaranställning är faktiskt inte så svårt som man kanske kan tro så länge man har rätt attityd och är ute i god tid.

Det enda sommarjobbet jag haft själv var på ett callcenter. Dock så var det mitt vanliga jobb som jag hade året om, så ett riktigt sommarjobb skulle jag nog inte vilja kalla det. Ett jobb som telefonförsäljare är ganska bra enligt mig, även om det bara är över sommaren. Det är en bra erfarenhet eftersom man lär sig att möta människor samt olika säljande tekniker. Många av jobben som finns idag handlar om att kunna sälja, så på ett callcenter får man en väldigt bra grund.

För den som mår dåligt av att inte vara ute Behöver du extrapengar i sommar?i sommarvädret skulle jag nog rekommendera något annat eftersom man sitter inne med telefonen i flera timmar, den delen är inte så rockig.
Vill man jobba ute i solen är ju ett caféjobb perfekt! De flesta caféerna har uteserveringar så att man åtminstone får ta sig lite luft då och då. Dessutom är det också en bra erfarenhet eftersom man lär sig att möta människor i verkligheten, man lär sig att hålla god min och att vara helt serviceinriktad, till skillnad från på ett callcenter där man bara behöver LÅTA trevlig. Själv har jag bara jobbat på café under vintertid, men har flera vänner som haft det som sommarjobb och de har varit supernöjda!

Lite tips för få ett sommarjobb:

- Var inte rädd för att fråga. Gå in i stort sett överallt där du kan tänka dig att jobba! Jag tyckte själv att det var jobbigt i början, men det är ingen arbetsgivare som tycker att det är konstigt och det värsta som kan hända är ju faktiskt att de säger nej.

- Var positiv och trevlig, men inte så att det blir överdrivet. Ett leende ger alltid ett gott intryck. Prata med en glad ton och visa att du inte skulle sänka stämningen på arbetsplatsen. Tänk dock på att inte överdriva så att du framstår som skrikig och jobbig.

- Ha med dig både ett personligt brev och ett CV som är anpassat efter arbetsplatsen. Ett CV ska du ha för att visa vad du gjort tidigare och vad du har för egenskaper och kvalifikationer som är relevanta med jobbet du söker. Har du till exempel jobbat med att städa kanske inte det är jätterelevant om du söker jobb som fotograf. I det personliga brevet ska du skriva om vad du skulle kunna tillföra till just den arbetsplatsen du söker på.

Om du inte har hittat något sommarjobb än kan du alltid prova på betalda undersökningar. Det är helt flexibelt och du kan göra det när som helst, tills att du hittar ett jobb. Klicka här för att registrera dig.

Om du istället vill ha tips på olika typer av deltidsjobb du kan göra hemifrån ska du kolla in den här artikeln.