Träna gratis

Motion och träning och viktigt för att man ska må bra, både fysiskt och psykiskt. Många väljer därför att köpa ett gymkort, något som jag antagligen aldrig kommer göra. Varför? Anledning ett: att flåsa och svettas bland folk jag inte känner är inget jag uppskattar. Anledning två: det kostar otroligt mycket pengar som går att använda till bättre saker.

Hur ska man då kunna hålla igång utan att besöka gymmet? Det ska jag förklara här!

Gå ut och springTräna Gratis
Varför skulle man någonsin vilja ställa sig på ett springband i ett fullsmockat gym när man lika gärna kan springa ute i det fria och faktiskt se saker samtidigt? Det finns många olika miljöer att springa i, du får frisk luft och du kan utan problem få vara för dig själv. Det bästa jag vet är att ta en springrunda i skogen, så har det vart ända sedan jag var liten. Älskar hur fri man känner sig!

Knäböj i vardagen
Det här är något min syster gjorde mycket när vi båda bodde hemma. Istället för att gå runt vanligt hemma gjorde hon knäböj i varje steg. Jag var så pass liten och ointresserad av träning att jag bara skrattade och tyckte hon såg dum ut, vilket hon visserligen gjorde. Men nu förstår jag hur effektivt det faktiskt är! Har man suttit och latat sig i soffan hela kvällen kan man väga upp det genom att knäböja till toaletten, eller något liknande.

Yoga
Yoga är faktiskt otroligt jobbigt och det ger väldigt mycket träning för kroppen, även om man inte blir ansträngd på samma sätt som när man springer. Det är dessutom väldigt lugnande. Perfekt för den stressade som behöver koppla av en stund, träningen kommer på köpet.
Vet man inte hur yoga utförs finns det bra guider på till exempel YouTube (där finns även Zumba-övningar och liknande för den som gillar sådant).

Soffträna
Det är verkligen perfekt att göra små-övningar under tiden man ligger i soffan och tittar på tv. Situps till exempel, man kan titta samtidigt som man tränar. Funkar även med armhävningar, men det är lite mer komplicerat (och jobbigt).

Vill man anstränga sig ännu mindre än så kan man lägga sig på sidan och lyfta benet. Det låter helt meningslöst och konstigt, men efter ett tag känner man faktiskt hur det börjar värka i benet, på ett bra sätt.