Billiga utflykter i sommar

système de téléphoneSnart är det högsommar igen, semestrar och sommarlov startar och folk åker iväg hit och dit på olika utflykter. Ända sedan jag var liten har folk åkt iväg på dyra utlandsresor och liknande. Själv har jag alltid försökt hitta de billigare alternativen, för dyrast är inte alltid bäst.

Jag tycker att allt kan vara både roligt och mysigt så länge man har rätt sällskap. Det spelar alltså ingen roll om jag är på en svindyr och unik utlandsresa eller om jag sitter hemma i trädgården så länge jag har fina vänner med mig. Men här är i alla fall lite tips på vad man kan göra om inte plånboken räcker så långt.

Tips på billiga utflykter:

- Utforska din hemstad! Ta med en kompis på en cykeltur runt om där du bor, åk utanför de gränser ni brukar hålla er inom. Jag fick ett tips om detta för några år sedan och tyckte att det lät både konstigt och fruktansvärt tråkigt. Men jag tog med en vän och cyklade iväg. Vi hittade jättemycket roliga ställen vi inte sett förut, dessutom en fin park där vi stannade och picknickade.

- Åk iväg på en spontan roadtrip och se vart du hamnar. Oplanerade resor kan ibland vara de absolut roligaste. Man vet inte vad man kan förvänta sig och kan därför få en hel del glada överraskningar. Det är alltid kul att se nya ställen! Har man lite av ett kontrollbehov, som jag, kan man ju alltid sätta upp ett mål och se allt som är på vägen. Jag har till exempel alltid velat ta en roadtrip uppåt för att få se norrsken!

- Den klassiska: åk till stranden! Det är självklart inte världens äventyr i det, men hur underbart är det inte att slappa i solen hela dagen? Äta glass, bada och bara ta det lugnt. Det tycker i alla fall jag är bland det absolut bästa som finns!

Vill man ändå ta en resa längre bort kan man faktiskt hitta billiga alternativ, men det krävs oftast att man letar riktigt noga. Har man tur kan man nog få tag i några fynd!

Det var nog allt jag hade att tipsa om för den här gången. Själv tar jag studenten idag (!!!) så jag ska försöka ha en av de bästa dagarna i mitt liv! Hoppas ni får en lika underbar dag!