Megaloppis i Majorna

Information om Megaloppisen i Majorna

Om du har ett intresse för retro och second hand är Megaloppisen i Majorna ett bra tillfälle att fynda. Även du som letar efter mer moderna objekt kan hitta det du söker när Göteborgs västra stadsdelar förvandlas till en enorm vintagebutik. Mellan dvd-filmer, kläder och leksaker finns gamla tidningar, porslin och tavlor till bra priser.

Megaloppisen hölls första gången 2009 och var då endast avsedd för majbor. Tanken var att majborna skulle ställa ett bord utanför sin egen trappuppgång och på så vis bidra mindre till biltrafik och konsumtion. Loppisens syfte var också att visa vilka förändringar som kan göras när många människor hjälps åt. Nu sträcker sig loppisen även utanför Majorna till Kungsladugård och Sandarna, med många besökare årligen. Men grundtanken finns kvar och arrangören Hyresgästföreringen ber besökarna att inte ta sig till loppisen med bil.

För dig som vill sälja krävs ingen föranmälan. Ta med dig ett bord eller en filt och ställ dig på en lämplig plats där du inte är i vägen för trafik eller gångtrafikanter.

Instagram Moment: Dina fina fynd!

Besök megaloppisens hemsida

Foto: Rickard Hansveden