Stå emot impulsköpen

För inte så längesen rensade jag min alldeles för fulla garderob eftersom jag knappt kunde stänga den längre. Tyckte att det var himla konstigt eftersom jag ständigt tycker att jag har för lite kläder att välja mellan. Under rensningen hittade jag så sjukt mycket kläder som jag i stort sett aldrig använt. På vissa plagg satt till och med prislappen kvar på. Alldeles för många fula linnen, konstiga t-shirts och tråkiga tröjor som jag antagligen köpt bara för att de satt ”helt okej” och för att de åtminstone inte kostade en hel förmögenhet. Tillsammans utgör de ju dock en ganska stor summa som jag antagligen kunde lägga på något betydligt mer viktigt och bra.
Lockande

Det som svider mest av alla dåliga impulsköp är en ganska fin 50-talsklänning som jag vet kostade 800 kronor vid inköpet. Jag är en sådan där tjej som inte alls trivs i klänningar, men ändå köpte jag den, helonödigt! Har använt klänningen en enda gång och då gjorde jag det enbart för att trösta mitt dåliga samvete.

Impulsköpen är oftast en ganska stor bov för plånboken. Egentligen borde vi aldrig köpa saker vi bara vill ha utan istället lägga kronorna på det vi behöver istället, men så kommer det ju aldrig riktigt funka. Det är klart att vi måste unna oss lite nya och fräscha kläder då och då men då borde vi verkligen tänka igenom köpet innan. ”Kommer jag använda det här? Hur mycket? Är det verkligen värt si och så många kronor?”. Om man till exempel hittar en tröja som man verkligen vill ha fast det redan ligger tjugo stycken hemma i garderoben kanske man åtminstone kan ha lite is i magen och vänta till en eventuell prissänkning.

Någon gång kommer det dock alltid komma ett tillfälle när man verkligen ”måste” ha den där tröjan/filmen/datorn/gitarren eller vad som helst. Om man då inte kan stå emot kan man i alla fall gå runt i olika affärer samt kolla olika företag på nätet för att jämföra priserna, i nästan alla fall finns det någon som är billigare än andra.