Är det säkert att fylla i betalda undersökningar?

Det är väldigt lätt att bli lurad på internet idag eftersom nästan allt sker där. Betalda undersökningar kan till exempel vara en risk om man inte tänker sig för. Men, det finns även bra paneler så det gäller att undersöka varje panel innan man börjar.

Här kan du läsa om några saker som är bra att tänka på när det gäller betalda undersökningar:

Kontaktuppgifter?

Kolla upp om panelen (alltså företaget som skickar ut de betalda undersökningarna) verkar seriös. Alltså om det finns ”om oss” och även kontaktuppgifter, det är en faktor som gör att panelen känns trovärdig. Om det skulle vara någonting som går fel kan man då ta kontakt med dem och be om hjälp.

Orimliga löften?

Se upp för olika Betalda undersökningarreklamsidor som skriver att man kan tjäna flera hundra tusen på en månad tack vare att fylla i undersökningar. Du känner igen sådana sidor på att de oftast är väldigt slarvigt gjorda, innehåller mycket reklam och de är väldigt överdrivna. Dessa ska du undvika dels för att de inte håller det de lovar, dessutom kan du bli utsatt för spam till din e-post och om du har riktigt otur kan du även bli lurad på pengar om du skriver i kontonummer och personliga uppgifter. Det går i stort sett inte att tjäna ihop en månadslön på betalda undersökningar, inte ens om man sitter med det på heltid.

Sekresspolicy?

Läs panelens policy för dina personliga uppgifter. Många tycker att det är tråkigt att läsa och brukar dessutom bara bläddra igenom, men det är alltid bäst att läsa igenom. Då får du reda på hur utbetalningarna sköts, hur de behandlar dina personuppgifter, m.m. Om du vill vara helt säker på att allt går rätt till under din tid som medlem kan du spara deras policy så att du har något sorts bevis om något mot förmodan skulle gå fel.

Om du vill läsa mer om legitima och säkra undersökningar ska du läsa den här artikeln.