Jobba hemifrån

Det är ganska många som vill jobba hemifrån. Fördelar med det är bland annat att man kan ta rast när man vill, man slipper ta med sig matlåda och man slipper röriga miljöer. Men det krävs en del självkontroll för att klara av det. Det blir lätt att man sitter och slöar eller gör saker som verkligen inte har med arbetet att göra (det säger jag utifrån egen erfarenhet). Här kommer lite tips på hur man kan hålla sig till arbetet och andra saker man bör tänka på när man jobbar hemifrån:

Stäng av telefonen

Tips nummer ett om du är lika rastlös som mig och kikar in instagram stup i kvarten. Stäng av den så du slipper bli störd av både dig själv och andra. Om man behöver telefonen i arbetet blir det såklart lite mer besvärligt, men se till att inte bry dig om den mer än när det behövs!

Fokusera på det du ska

Detta går in på samma spår som det tidigare nämnda tipset. Men det är verkligen superviktigt att fokusera på det du håller på med, annars tar det längre tid och kvalitén blir med säkerhet inte lika hög. Behöver du till exempel datorn för att skriva eller liknande – låt bli Facebook, YouTube och andra distraherande sidor. Jobba betyder jobba - även om det är hemifrån.

Skaffa en ordentlig arbetsplats

Ergonomin är superviktig för att man ska orka jobba länge. Har man ont och känner sig ansträngd kan det utan tvekan påverka arbetet. Sitt inte i soffan och häng över det alldeles för låga vardagsrumsbordet. Försök istället fixa ett litet mini-kontor där hemma. Ett ordentligt skrivbord och en bra stol som inte förstör ryggen i längden.

Ta rimliga raster

Det är som sagt viktigt att du fokuserar på arbetet, men om du är så trött så att du nästan somnar över skrivbordet är det lika bra att ta lite frisk luft. Glöm inte bort att äta heller – matrasterna är viktiga (och det bästa på hela dagen för matälskare som mig).

Ett tips

Betalda undersökningar är faktiskt ett enkelt sätt att arbeta lite smått hemifrån. Du bestämmer själv hur mycket tid du lägger ner samtidigt som du får vara med och påverka utan någon vidare ansträngning. Testa på betalda undersökningar nu!